woensdag 3 februari 2021

Thema 'Carnaval'

Tijdens het thema carnaval maakten we een trommel en trommelstokjes in de klas. Op vrijdag voor de vakantie was er dan een carnavalsfeestje in de klas. De kinderen konden rondstappen met hun trommel op het feest. 

In de ontdekbak lagen er slingers en confetti. Varro vond de slingers wel mooi passen als piratenhaar. 

In de rode hoek konden de kinderen zich verkleden. Wat genoten ze hier van. Er kwamen heel wat verschillende personages voorbij gedurende de twee weken. 


Op donderdag bracht Emmely haar hond Mira mee naar de klas. We gingen wandelen en spelen met Mira. Wat genoten de kinderen hier van. Ze waren allemaal heel enthousiast om Mira te aaien en er mee te wandelen/spelen. Op donderdagmiddag speelden we een gezelschapsspelletje. De kinderen konden zelf kiezen uit 2 of 3 spelletjes welke ze wilden spelen. Er werd dan ook heel erg enthousiast dobbelstenen geteld en confetti gekleurd. Op vrijdag mochten de kinderen verkleed komen naar de klas voor het carnavalsfeest. Wat waren ze allemaal mooi verkleed!

Op vrijdagnamiddag was het dan eindelijk tijd voor het carnavalsfeestje. Wat hadden ze hier naar uitgekeken. Ze dansten, zongen, trommelden... het was echt genieten!

Tijdens de krullenbolles in het thema 'Carnaval' mochten de kinderen in plasticine bolletjes maken en worstjes om zo de kleikaart rond de clown te versieren. 
Daarnaast tekenden ze ook een clown via een stappenplan. Waarbij ze oefenen op het maken van cirkels, en guirlandes (lusjes). Daarna mogen ze hun clown nog inkleuren ook. 

In de rode hoek liggen er heel wat verkleedkleren. De kinderen kunnen zich hier verkleden als piraat, mexicaan, verschillende diertjes, prinses... Ze vinden dit heel leuk en kwamen al tot mooi fantasiespel. In de ontdekbak kunnen de kinderen spelen met confetti, serpentines en ballonnen. 
Ze kunnen flesjes vullen met confetti, er liggen kaartjes bij hoe vol de flessen mogen zijn. Ze leren de begrippen vol, leeg en halfvol kennen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thema zomer