maandag 4 oktober 2021

Thema 'Appels'

 

We werken tot aan de herfstvakantie rond het thema 'appels'. Dit thema kwam uit de kinderen zelf, ze waren sterk bezig met het verzamelen van pitjes om later een appelboom in de klastuin te planten. 
In de eerste week stempelden we al de blaadjes van de boom en we maakten een stam uit onze hand en arm.
Tijdens de tweede week knipten we de vorm van de boom en hingen we appeltjes op in de boom. 

Tijdens de krullenbollessen zijn we momenteel bezig over de egel. De kinderen mochten stekels maken uit plasticine, daarna mochten ze stekels tekenen, knippen en kleven van een egel en we sluiten af met het tekenen van een egel in scheerschuim. 
Ook tijdens de werksessies wordt er rond het thema appels gewerkt. 


Tijdens de krullenbolles werken we rond het lichaam, het gezicht. De kinderen mogen onder begeleiding van Douwe, stap per stap een gezicht tekenen. 
Tijdens de werksessies ben ik met enkele kinderen gestart met een nieuwe leesmethode 'lees je honger'. De kinderen herkennen al de woorden: melk, mayonaise, snoep, soep, spaghetti, vlees en vis. 
Juf Elise komt nu ook op maandagvoormiddag in de klas voor een extra taalactiviteit. Hier mochten de kinderen bosdieren benoemen en zoeken op een zoekplaat. 

Op vrijdag knutselden we een appel met vloeipapier. Dit heeft een heel mooi effect als je dit aan de ramen hangt. 

Er werd ook nog gewerkt tijdens individuele werksessies. Hier zie je onder andere hoe ze evenveel kinderen in de bus moeten zetten zoals op de voorbeeldkaart. Hier komen ook de begrippen vooraan, achteraan, in het midden aan bod. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thema zomer